Opdrachtgever /

Erasmus Alumni Vereniging
Rotterdam

Alumnivereniging Erasmus Universiteit Rotterdam

1998 - heden

Projecten /

· Handtekeningenmonument
· Wervingsbrochure
· Wervingslichtbak

Alumni Handtekeningenmonument / Met het plaatsen van een handtekening op een Erasmus Alumni Handtekeningenmonument treden ex-studenten in het voetspoor van Desiderius Erasmus. Direct na het afstuderen kan dat op een fotogeniek jubelpaneel. Daarna leveren de alumni een handtekening in op papier, om duurzaam op het glas te laten aanbrengen.

Er zijn twee Alumnimonumenten: een op EUR Woudestein (1998) en een in het Erasmus Medisch Centrum (2008). Het kunstwerk op de EUR bestaat uit 26 panelen bezeefdrukt gelaagd glas die met punaises rond een vide zijn gemonteerd. Het ontwerp ontstond mede vanuit de logistiek gedachte dat het kunstwerk al af moest zijn, maar de handtekeningen ook over 50 jaar nog aangevuld moeten kunnen worden.

Op de ene zijde van het gelaagde glas staan de handtekeningen van de Erasmus Alumni, op de andere zijde portretten van willekeurige Rotterdammers getooid met Erasmusbaret, een universeel symbool van de wijsheid. Via kleine blokjes met coördinaten is een handtekening vindbaar.

In 1998 zijn via een omvangrijke campagne de handtekeningen verzameld van de afgelopen 85 jaar. Om de werving te ondersteunen hangt een grote lichtbak op een drukbezochte plek in de universiteit.