Opdrachtgever /

Fontys Hogeschool v/d Kunsten
Tilburg

HBO

2005

Projecten /

· Concept Officiële Opening
· Productie
· Regie
· Relatiegeschenk

Opening Nieuwbouw Fontys Hogeschool voor de Kunsten / Sinds 2008 wonen het conservatorium, de Rockacademie en de academies voor Architectuur en Stedenbouw, Beeldende Vorming, Dans en Drama samen onder één dak. Onder onze regie werkten ruim 300 mensen samen aan een inspirerende middag en avond voor bobo's en celebrities, met fotogenieke momenten voor de pers.

Als thema bedachten we vervreemding, een thema dat alle verschillende kunstdisciplines verbindt. De middag begon in de centrale hal. Vanwege de slechte zichtlijnen waren de sprekers, waaronder Dominee Gremdaat en Jan Hoet, op ruim dertig beeldschermen te volgen. Bijkomend voordeel was dat Staatssecretaris van onderwijs Mark Rutte 'live' vanuit Den Haag zijn praatje kon houden.

Als openingshandeling rolden studenten een rode loper van binnen naar buiten; de opleiding als rode loper naar het 'echte leven' als artiest. Langs de rode loper vertoonden de verschillende academies hun kunsten. Hoogtepunt was een aria uit de vele kleine raampjes van de nieuwbouw, met de dirigent in de muzentuin.

De avond eindigde met een diner. Kok Edwin Severijn van Sot-l'y-laisse serveerde bijzondere hapjes zoals Won-ton's gevuld met hete bliksem en klapstuk, Nasischijven van gekonfijte eendenbout en snertworst: erwtensoep in worstvorm. Het recept van de snertworst kregen de gasten mee naar huis.