Opdrachtgever /

Gemeente Eindhoven
Eindhoven

2009 - 2010

Projecten /

· Koperfolie Inwonersplein
· Vormgeving coalitieakkoord
· Concept Catharinakwartier

Downloads /

Coalitieakkoord.pdf
Catharinakwartier.pdf

Interieur Inwonersplein
Van Helmond|Zuidam architecten

Foto coalitieakkoord
Verse beeldwaren

Concept Catharinakwartier
Samen met Maaike Bertens
en Lonneke Gordijn


Design in de openbare ruimte van Designstad Eindhoven / Na de Dutch Design Week 2008 nodigde wethouder Fiers van Gemeente Eindhoven een aantal ontwerpers uit om te brainstormen over design en de openbare ruimte. Conclusies waren o.m. dat goed design een combinatie is van functionaliteit, esthetiek en beleving – dat design dus méér is dan een mooi vormgegeven lantaarnpaal – en dat lange termijnbeleid binnen de openbare ruimte vaak over wel heel lange termijn gaat: tientallen jaren. Dat draagt niet altijd bij aan de kwaliteit en de beleving van Designstad Eindhoven. Onze studie biedt suggesties voor verbetering van het Catharinakwartier, dat toen nog maar een paar jaar was opgeleverd.

Identiteitsvisie Catharinakwartier / Het Catharinakwartier in het centrum van designstad Eindhoven is een nieuw gebied in de oude stadskern. Het Stratumseind, de Smalle Haven en het Catharinaplein – tussen de eeuwenoude Catharinakerk, de moderne Dynamo en het Catharinahuis – laten je het historische stadshart met tactiel high-tech design en kunst opnieuw beleven.

Denk aan een dynamisch gebied waar historie en de hedendaagse zeitgeist naast elkaar zichtbaar zijn en elkaar versterken. Denk aan tactiel ingezette techniek, innovatieve interactiviteit, esthetische materialisering, sfeerverhogend groen en kunst, publiekstrekkende herkenningspunten, ontdekkingsmogelijkheden en ontmoetingsplaatsen. Voor een veilig, hoogwaardig winkel- en verblijfsgebied, waar je even kunt zijn, bijkletsen, spelen en rondkijken. Een gebied om samen te beleven.