Opdrachtgever /

Rabofacet
Eindhoven / 's-Hertogenbosch

Facilitair bedrijf Rabobank

1996 - 1999

Projecten /

· Gedessineerde deuren
· Matrix bankhalinrichtingen

Interieurarchitect
Van Helmond | Zuidam architecten

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder /

Rabofacet, de facilitaire dienst van de Rabobankgroep was een van de eerste organisaties met een flexkantoor in Nederland. De persoonlijke schilderijen, posters en kiekjes van de eigen werkplek zijn vervangen door gezeefdrukte afbeeldingen op de glazen deuren van de flexplekken. Iedere deur vertelt een eigen verhaal waarmee de anonieme werkcellen een eigen identiteit krijgen.

De dessins zijn geïnspireerd op het logo-concept van de Rabobank: de mens centraal in het universum. Het thema voor het interieur is Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder, en dat komt terug in de afbeeldingen. Door kleine afbeeldingen steeds op een andere plek op het glas te plaatsen krijgt elke deur een eigen karakter, en konden met een beperkt budget 45 verschillende deuren gemaakt worden (zo'n 300 euro per stuk). De prints bieden waar nodig privacy doordat bij plaatsing rekening is gehouden met de functie van de betreffende ruimte: gesloten en privé of juist open en sociaal.

Bankhal-concept / Sfeerschetsen voor drie verschillende soorten bankhal-interieurs: zakelijk/koel, kleurrijk/modern, warm/traditioneel. Met behulp van het bankhalsjabloon kiest iedere bankdirecteur een eigen sfeer die past binnen de overkoepelende Rabobank-identiteit.